Followers

Monday, September 14, 2009

Nasihat ke Dengki ??

Auzubillahiminassyaitonirrajim
Sape² la jugak Hamba Allah Sorang nie !!! ingat mase bulan puase nie takde jin , hantu , Syaiton Iblis segala !!rupa² nya ade jugakk , elooo Matblues pahal eh awak ??? Owwhh .. jie baru received email dari seseorang yang id nye Matblues8892 , katenye nak nasihat jie .. oke mari kite tengok nasihat ke ataw hasad dengki !

Wey !! tAk pAyAh lA kO nAk bElAgAk nAk tUnJuK kAw shOpinG bAgAi . !!!!!!! kO nIe DaH jAtUh rIaK lA !!! bOsAn DaH nAk BacE bLog KO kAlAu tAk pAsAL shOpIng pAsAl bAlAk kO !aQu tEngOk muKe BaLAk kO pOn dA NaEk rImAs DgNa kO !! jAngAn nAnti pEriStiWa lAmE uLAng !OrAng CEpAt bOsAN nGAn KO !! KaLAu kO tAk p'CAyE kO tgOOK La mEstI 1 aRi kO aKAn NanGgIs TerOK !SeBAb PErAngAi kO yAng TaK pErNaH b'uBaH.AsIK nAk kOngkOng Laki Je ! MaNe TaK BaLaK kO BoSaN dEnGaN ko ! TenGok gAye mUkE pOn TaW . SaMpAi bIle !! kItEorAng BuKan DengkI tApi CumE mEnyamPaH tEngOk GayE kO satU FamlY bElAgAk ! kItE kAlAu SeNaNg tAk pAyAh nAk MeNunJuk .AmiK 1 jAm Kaji Ape yAng AqU nAsiHaT . !! IngAt jUgAk jAnGAn CEpAt JAtUh HatI kAt OrAng NaNtI kO mErAnA !!! Aku SeLAlu bAcE blOg kO . AqU kEnAl kO sAnGAt ShAz !

hello mat blues saye tak susahkan awakkk !!sikit pown takk !! kenapa nie bulan² puase macam nie nak dengki² dengan orang ?? Saye rase macam taw siape awak . ?? isssssssssssssssshhhh !!terookk betol korang eehh ??adakah firestone muncul balekk ??sebab penulisan kamu sebijik macam beliau !Benci ataw tak afeq kat saye itu bukan juga masalah awak kan ?? sudah laa..saye terime je ape yang jadi sekarang !! tak payah susah² nak cakap segala macam !! bukan bende baekkk & yang elok je saye tunjuk kat sini !!orang pukul canang saye pown akan saye tulis sebijik² !!! puAs hati ? kalau betol awak nak nasihatkan orang !!kalau kate aku kongkong takkan sampai _ _ boleh mesra dengan pompuan² !! stupido !meh jumpe kiteorang !

20 comments:

naz said...

i pilih dengki:)

B E L L A said...

ekeleh, gila gelabah. if i tak suka, i tak baca blog someone tuh.

nampak sgt dia admire you. haha.

bunga said...

gelabah gila
poyo gila
nk kutuk xyah ah kaet ngn family
stupido

BajuKurung said...

mamat tu period.. wakakaa..

mummysya said...

woooo...

Apakes nie!!!

Gua tahu, nie mesti kes tak dapat makan dengan family kitaorg...

Huhuhuhuuhuh!!

Sian lah ko mat blues, lagi ko dengki lagi banyak rezeki kami dapat....

Satu lagi, kalo jiejie punya perangai terok, biarlah, awek lu ker atau lu tak dapat...

muahahahahahaha

Dia bukan bercerai janda wooo, janda pon ada class tau skg bukan macam korang duk baca blog orang lepas tu meroyan sendiri...

Apa kes lu mamat!!!

Btw, sian ko, jealous ek!!!

Kalo jealous, bacalah lagi...

Nantikan entry terbaca kami....

Moga ALLAH SWT memberi kebaikkan berlipat ganda pada ko sbb dengki kat kami....

~yana~ said...

sabar je la jie...aci potong fari mamat ni mesti kes xdapat ngayat jie..tu yg jeles semacam...tp nampak karakter email cam girl jer...hehe...sabar ek jie...

bspotgurl said...

Alah, u buat tatau je kat orang tue.. wat buang karan jek gi gaduh dgn orang tue.. memacam lah manusia ni kan..

atty's said...

kalo tak suka..jgn lah baca..blog jiejie..kan ..apa masalah ..diaorg nie ..dulik kan je jiejie..jgn dilayan..

n0n0n said...

sgt buang masa kalo ko layan...wat bodo sudey....kalo ade org sound aku mcm ni,siap ar...aku spam bombing inbox dia samapai tak larat nk padam......tp kn,kuceng aku kata jgn buat woooo....dia ckp lg,maafkn je org tu sbb kalo kita marah,maknanya dia berjaya dlm provokasi tu....jd kita wat bodo then maafkan je...sure dia lak yg bengang....pandai giler kuceng aku kn?eh......sejak bila aku ada bela kuceng?!!

Da Ghotic said...

hahah DENGKI conform tiap org kn ada kelemahan mcm la yg berkata2 itu perfect!wakakakak aku plg x suke org bzbody sibuk nk bg nasihat reality DIRI SENDIRI X BETUL wakkakak abaikan aje jie...

Softtouch [Hanim] said...

apelah org tu ye jijie..xhabis2 nk mendengki..buat2 bertobat di bulan mulia nie

Sweet_Lolita said...

whooaaa..trok gler mamat tuhh..phal lak?? kalo ak kene,mg trok ar mamat tuhh..ske2 at je..plg pntg,kaitkn ngn fmly ar..ishh..

muiz said...

giler bapak...
kalau nk dengki pon agak2 r...xthu malu..
jgn bca blog org kalau rsa meluat...
bodoh btul

arejar said...

nape ade manusia cmtu...
xpnh tgk kegembiraan org len...
pastu sampai 1 family lak kene...
piki2 la ckt nak ckp psl org "hamba allah" tu...

jie..u way bodo je..
"hamba allah" nampak sgt die dengki dgn u...
so wut... u epy org len pon epy tuk u...

ms. nadya said...

i pon pilih dengki

★ Nu♥ℜul ★ said...

selamat menyambut hari raya.
ampun maaf dipinta.

harap sudilah ye.amek kad raya kat blog nurul.
tq =)

eedany said...

dia dengki sebenarnya tu adik....just ignore him/her.

Salam Aidilfitri. Maaf Zahir & Batin.

Semoga Syawal tahun ini membawa lebih rahmat dan berkat kepada kita semua.

:)

Kaseh said...

#HIDUP HANYA SEBENTAR#
SEBENTAR senang
SEBENTAR sedih
SEBENTAR pokai
SEBENTAR berduit
SEBENTAR ketawa
SEBENTAR lagi…
LEBARAN Aidil Fitri

Andai jemari tak sempat berjabat, andai raga tak dapat bertatap, seiring bedug yang menggema, seruan takbir yang berkumandang, kuhulurkan salam menyambut hari raya Aidil fitri, jika ada kata serta khilafku membekas lara, mohon maaf Zahir dan batin..

Kak Kaseh
p/s: biarkan dorang yang.. kita enjoy je nak raya nih :)

qyla said...

dengki tuuuuuuuuu!!!!

miss jiejie said...

to all
thanks !!jie pown memang tak layan dorang