Followers

Sunday, November 9, 2008

pengajaran

ermm ..takda lagie istilah buat baek dibalas baek ...hmm...wat jahat da tentu orang tak suke !!!wat baek pown owang tak suke !!so jalan penyelesaian ...undurkan je la diri an..tak pe ..sabar toe adalah separuh daripada iman ..kite tak boleh menilai orang dengan skali due ...kdang2 orang yang kite knal berbulan bulan bertaun taun pown akan buat taik kat belakang kite ..mungkin u olls boley terima kesalahannye ..tapi haku yang menanggung ...haku yang merasa ..haku yang kena ...korang tak rase apew yang haku rase ..korang tak alami apew yang haku tanggung ....ermm...terpulang kepada diri masing2 ...semua orang berhak membuat penilaian ..tapi haku rase jalan terbaek bagi haku adalah mendiamkan diri dan menyimpan semua rahsia peribadi kowt !!hehe...haku da tak kesah if sesiape nak mengutuk blakang ..kutuk depan..tepi ke ...cakap la selagi tuhan memberi anugerah suara dan mulut untk korang ..hargailah ia mase korang tengah ada ...so bagi aku ..ermm..korang pown ada keinginan ..korang pown ada perasaan ..if korang ase apew yang haku tanggung ..haku rase tak taw apew korang akan wat an ..
haku powm da banyak kena pengajaran dari kes nie .sekian .....


p/s :- jangan terlalu cepat menilai seseorang ...

5 comments:

cik wanie said...

adk....

akk setuju dgn apa yg adk tuliskan itu,
kita x blh puaskan hati semua org,
yg penting skg nie,
adk bahagia bersama keluarga yg tercinta....
akk tahu mereka2 tue x blh tgk adk senang...
tue jer...

apapun will alwaz pray for u n all your family members....

~hugs~

s h a z dl i e n a said...

to cik wanie
yerp..
thanks bebanyak to kak wanie coz banyak bagi adik support ..

~hugs~

Ko PeDulI Ape @ FiRe StOne said...

BagUs LAh Ko Wat TiNdAKan MaCAm Tu... InGat Kan KoRaNg SuMe BeRaNi SANgAt... DaN AKu DAh AgAk Ko MasTi GuNA ORanG BeLAKAng.. AkU xPeDulI ApE Ko NAk Wat.. KEnAPE AkAk KaW Nak JuAl NaMe KamPUNg PaNDaN... HahAHa KelAkAr LAh Aku BacA BLoG AkAK ko.. AkU BOleh BeRade KAt Mane KAwAsaN...360

cik wanie said...

adk,
kenapa kurang ajar tol ayat org atas tue,
kenapa dia terasa ke dik,
atau dia lah org nyer,
hurm...

mcm2 hal kan,
apapun apa yg adk buat tue adalah tuk yg terbaik tuk diri adk kan....

luv u alwaz my dear

h u S n A ZzZZzZzZzz said...

kenapakah??//
ape yg berlaku ni??